Τυροπιτάρια με φέτα και μαϊντανό

Συστατικά :

100 ml ζεστού γάλακτος (μισό ποτήρι)
100 ml ζεστό νερό (μισό ποτήρι)
1 κουταλιά της σούπας κοκκοποιημένη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
320 γραμμάρια αλεύρι (2,5 φλιτζάνια + 1 κουταλιά της σούπας Tepemele)

Για την γέμιση:
80 γραμμάρια βουτύρου
120 γραμμάρια τυριού φέτα τριμμένη
λιγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

* Σημείωση – Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος τυριού θέλετε.

Για απο πάνω:

1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας λάδι

Η συνταγή ξεκινά

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε ζεστό γάλα, ζεστό νερό, ζάχαρη, μαγιαμ, 1 ασπράδι αυγού και
ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανακατέψτε 320 γραμμάρια αλεύρι (2,5 φλιτζάνια αλεύρι + 1 κουταλιά της σούπας), 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και πρώτα με ένα κουτάλι ανακατέψτε και μετά ζυμώστε με τα χέρια σας.
Ζυμώστε καλά για τουλάχιστον 4-5 λεπτά.
Θα είναι μια μαλακή ζύμη με πολύ λίγο να κολλάει στο χέρι!
Σκεπάστε την και περιμένετε τουλάχιστον 1 ώρα. Αφού περάσει ο χρόνος η ζύμη έχει διογκωθεί.
Διπλώστε τη ζύμη για να ξεφουσκώσει. Δώστε στη ζύμη ένα μακρύ σχήμα.

Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.

Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλες. Καλύψτε τις μπάλες έτσι ώστε να μην στεγνώσουν.

Σε αυτό το στάδιο, ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλα χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν κύλινδρο ή ενα πλάστη. Μια ζύμη που ανοίγει πολύ εύκολα!
Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε αλεύρι περιστασιακά ενω ανοίγετε το φύλλο. Ανοίξτε τη ζύμη σε διάμετρο περίπου 40 cm. Το φύλλο θα πρεπει να γινει λεπτό
Λιώστε 80 γραμμάρια βουτύρου. Και ραντιστε το το φύλλο και απλώστε απλώστε το καλά.

Διπλώστε τη ζύμη σε ένα φάκελο όπως στην φωτο.

Απλώστε ξανά βούτυρο.
Για εσωτερική γέμιση χρησιμοποιήστε τυρί και μαϊντανό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
οποιοδήποτε τυρί θέλετε.

Το διπλώνω ξανά γυρίζοντας τις 4 γωνίες προς το κέντρο. Πιέστε ελαφρά με το χέρι σας!
Είναι μια πολύ εύκολη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή.

Καλύψτε τις τυρόπιτες που ετοιμάσατε με ένα πανί ώστε να μην στεγνώσουν!
Βάλτε τες σε ένα ταψί. Καλύψτε και περιμένετε 15-20 λεπτά. Χτυπήστε 1 κρόκο αυγού και 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι. Αλείψτε τις τυρόπιτες καλά παντού.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά έως ότου
να πάρουν ωραίο χρώμα. Θα φουσκώσουν σαν μπαλόνια.

Καλή απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΕύκολο και Νόστιμο χοιρινό στιφάδο
Επόμενο άρθροΝόστιμο! Η αγαπημένη συνταγή πατατών της οικογένειάς μου! Πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο!