Τυροπιτούλα στριφτή

Υλικά

Για τη ζύμη
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή χωριάτικο
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
200 ml νερό (περίπου 1 κούπα)

Γέμιση:
300 γραμμάρια φέτα
400 γραμμάρια ανθότυρο
2 κουταλιές δυόσμο (προαιρετικά)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
1 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Την κάνουμε ένα ρολό και κόβουμε 4 – 5 κομμάτια. Το κάθε κομμάτι το στρογγυλεύουμε σαν μια μπάλα του τένις.
Πατάμε την ζύμη να απλώσει και ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Θρυμματίζουμε τα δύο τυριά με ένα πιρούνι.

Αφού λιώσουμε τη φέτα κάνουμε το ίδιο και με το ανθότυρο. Τρίβουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ – 12” . (Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο θα βουρτσίσουμε το φύλλο).
Ρίχνουμε ελαιόλαδο και το απλώνουμε με ένα πινέλο. Το απλώνουμε μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Ρίχνουμε τυρί μέχρι να καλύψει όλο το φύλλο. Αρχίζουμε να τυλίγουμε ξεκινώντας από τη μία άκρη.
Αφού το γυρίσουμε μία φορά το αλείβουμε με ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε να τυλίγουμε και να λαδώνουμε.

Στρίβουμε τις δύο άκριες προς την αντίθετη κατεύθυνση. Παίρνουμε την μία άκρη και την τοποθετούμε στο ταψί και δημιουργούμε μια σπείρα. Την τοποθετούμε λίγο αραιά.
Την βουρτσίζουμε ξανά με ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους
180o C .

Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να την καλύψετε με μεμβράνη και να την βάλετε στην κατάψυξη.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.
Την κόβουμε σε κομμάτια Και την απολαμβάνουμε σαν σνακ ή σαν συνοδευτικό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛαζανια με κεφτεδάκια…Είναι πλούσια, λαχταριστά και νόστιμα
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια Κοτόπουλου γεμιστά με πιπεριά Φλωρίνης κ φέτα