Τυροψωμάκια

Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 γρ αλεύρι
300 ml χλιαρό νερό,
7 γρ ξερή μαγιά
2 κ.σ λάδι
1 κ.γ. ξύδι
100gr τριμμένο τυρί φέτα.

Για επάλλειψη
1 αυγό,
3 κουταλιές της σούπας λάδι,
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.

Εκτέλεση

Βάζω το αλάτι, ζάχαρη στο αλεύρι και τα ανακατεύω όλα.
Σε χλιαρό νερό, διαλύω ξερή μαγιά και προσθέτω λάδι και ξύδι.
Ρίχνω τη μαγιά και τα άλλα υγρά στο αλεύρι και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει πηχτή κολλώδης ζύμη.

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Έπειτα, άλειψα άφθονο με λάδι δύο μικρά ταψάκια με διάμετρο περίπου 20 εκ. και με λαδωμένα χέρια, χωρίς να ζυμώσω άλλο, έκοψα μπαλάκια από τη ζύμη σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα τακτοποίησα στα ταψιά αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξυ τους.

Στο κενό ανάμεσα στις μπάλες πασπάλισα τριμμένο τυρί. Και από πάνω έριξα μια κρέμα από αυγό, λάδι, αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας
κορν φλάουρ. Το έβαλα σε κρύο φούρνο και το άναψα στους 200 βαθμούς.
Έψησα μέχρι να γίνουν και ήθελα να πάρει ωραίο χρώμα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με δαμάσκηνα
Επόμενο άρθροΕύκολο γλυκό με ινδοκάρυδο και σοκολάτα