Τυρόπιτα με γάλα και 12 φύλλα

Υλικά:

500 ml νερό χλιαρό
125 ml Σπορέλαιο
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι
850 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
250 γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Τυρί φέτα 500 γρ.
Γάλα 350 ml.

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό,το σπορέλαιο,το ξύδι,το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη ώσπου θα κολλάει ελαφρώς στο χέρι. Πασπαλίζουμε στο πάγκο λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη ώσπου να πάρουμε όλο το αλεύρι.
Μόλις γίνει ομοιόμορφη η ζύμη την βάζουμε στο μπολ και την σκεπάζουμε με μια  πετσέτα.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια.
Κάνουμε 3 τετράδες με πολύ αλεύρι.
Ανοίγουμε τη τετράδες σε φύλλα ζύμης.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί κουζίνας.
Τοποθετούμε ένα φύλλο και βουτυρώνουμε.Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τυρί τριμμένο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το 10 φύλλο.Τα αλλά 2 φύλλα απλώς τα βουτυρώνουμε.
Την χαράζουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το γάλα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Τσιουκάνη Ελένη

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ζάχαρη και αλεύρι! Κέικ σοκολάτας σε προετοιμασία 5 λεπτών
Επόμενο άρθροΨημένο τυρί σε έτοιμο φύλλο