Υλικά
6 φύλλα για πίτα
800γρ ξινομυζήθρα
300γρ ανθότυρο
100γρ φέτα
πιπέρι
60γρ βούτυρο
60γρ αλεύρι
500ml γάλα ελαφρύ
1 κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
2 αυγά
100ml ελαιόλαδο για τα άλειμμα των φύλλων
σουσάμι

Εκτέλεση

Σ’ ένα μεγάλο μπωλ θρυμματίζετε τα τυριά μ’ ένα πιρούνι, προσθέτετε μπόλικο πιπέρι και ανακατεύετε.

Σ’ ένα μπωλ ψιλοκόβετε τα δύο από τα έξι φύλλα και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.
Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα. Θα σχηματιστεί ένα κολλώδες μίγμα. Προσθέτετε το γάλα  ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και πήξει ελαφρά η μπεσαμέλ. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγο να κρυώσει. Ρίχνετε τα αυγά και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα τυριά και τα ψιλοκομμένα φύλλα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.

Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ταψί 30×40εκ και στρώνετε το ένα φύλλο. Αλείφετε με λάδι και στρώνετε το δεύτερο φύλλο. Ρίχνετε τη γέμιση και την ισιώνετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα καλά λαδωμένα ενδιάμεσα. Γυρνάτε τις άκρες προς τα μέσα. Αλείφετε το πάνω φύλλο με ελαιόλαδο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια. Πασπαλίζετε με σουσάμι.

Ψήνετε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.

Προηγούμενο άρθροΚεφταδάκια κοκκινιστά με ζυμαρικά
Επόμενο άρθροΠίτα σε ρολό με τυρί cottage