Τυρόπιτα με φέτα μυζήθρα

Υλικά

Για την Γέμιση
500γρ αλμυρή μυζήθρα
200γρ τυρί φέτα
(φυσικά και άλλα τυριά θα κάνουν, η κεφαλογραβιέρα, το ανθότυρο κ.λπ. προσαρμόστε το αλάτι ανάλογα με την
αλμυρότητα του τύπου του τυριού)
5 αυγά
500ml γάλα
Μια πρέζα αλάτι
πιπέρι προαιρετικά
Για τα στρώματα του Φύλλου
200γρ βούτυρο
100ml ηλιέλαιο
Για το Αλλοιμα
1 αυγό
200 ml γάλα

Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο σας στους 180 ° C
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας – 6 φύλλα
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη γέμιση, και αφήστε στην άκρη.
Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το λάδι και αφήστε στην άκρη.
Χρησιμοποιήστε ένα ταψί μέγεθος περίπου 40 – 42 εκατοστά σε μήκος.
Βουρτσίστε το κάτω μέρος του δίσκου σας με το μείγμα βουτύρου. Το μείγμα τυριών πρέπει να μοιραστεί σε 3 στρώματα. Στρώνουμε ένα φυλό, πασπαλίζουμε το βούτυρο, μετά ένα 2ο φυλό, και από πάνω από αυτό το μείγμα τυριού και γάλακτος, ένα τρίτο φυλό, βούτυρο, μείγμα τυριού, μετά ένα 4ο φυλό, βούτυρο και το τελευταίο μείγμα τυριού. Το 5ο και το 6ο φυλό για το τέλος αφού τα βουτυρώσετε μεταξύ τους.
Κόψτε μέσα από το φυλό και βγάλτε πόσα κομμάτια θέλετε, συνήθως το ταψί μου δίνει 20 κομμάτια.
Χτυπήστε ελαφρά το τελευταίο αυγό με το γάλα και ρίξτε το μείγμα πάνω από την πίτα σας.
Αν σας έχει περισσέψει βούτυρο και λάδι ρίξτε στο μείγμα με το αυγό και το γάλα.
Βάλτε στο κάτω μέρος του φούρνου, 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει από πάνω.

ΠΗΓΗ: Anastasia Iliadou PetterssonGreek Recipe Exchange Group

Προηγούμενο άρθροΚότα Μπαρδουνιώτικη του Ηλία Μαμαλάκη
Επόμενο άρθροΠολύ Εύκολο Κέικ Σοκολάτας