Τυρόπιτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και ζαμπόν

Πίτες σε λιγότερο από 20 λέπτά…ναι, μπορείτε να το κάνετε!
Το τρίψιμο των φύλλων στις μεσαίες στρώσεις της  είναι το μυστικό για γρήγορη και εύκολη τιρόπιτα, γίνεται αστραπιαία.

Υλικα

200 γρ λιωμένο βούτυρο
Μια συσκευασία ζύμη φύλλο κρουστας
220 gr τυρί φέτα θρυμματισμένη
110 gr τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
Ένα αυγό, χτυπημένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια

Εκτέλεση

Αλείφουμε γενναιόδωρα τον πάτο ενός ταψιού 21×30 με λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε 4 φύλλα φύλλο στο κάτω μέρος αλείφοντας το καθένα ομοιόμορφα με βούτυρο.
Κρατήστε 4 φύλλα κάτω από μια ελαφρώς υγρή πετσέτα. Τρίψτε τα μισά από τα υπόλοιπα φύλλα και τοποθετήστε τα πάνω από τα απλωμμένα φύλλα.

Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τριμμένο βούτυρο. Τοποθετήστε κουταλιές από το μείγμα φέτας/τυρι κρέμα/αυγού πάνω από το τριμμένο φύλλο.
Τέλος σκπορπίστε και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρευμμυδακια
Τρίψτε το άλλο μισό από πάνω και τελειώστε στρώνοντας τα υπόλοιπα 4 φύλλα από πάνω, βουτυρώνοντας κάθε στρώση και δίνοντας στην επάνω στρώση μ ένα επιπλέον καλό
βούρτσισμα βούτυρο. Κόψτε την τιρόπιτα σας σε τετράγωνα ή τρίγωνα και ψήστε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά και κόψτε το μέχρι το σημείο. Χρησιμοποιώ κόφτη πίτσας για καθαρό κόψιμο!
Χρησιμοποίησα λίγο ζαμπόν που περίσσεψε στη γέμιση μου και ήταν νόστιμο

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Sylvia A Rombis

Προηγούμενο άρθροΣτριφτός Μπακλαβάς με φιστίκια Αιγίνης
Επόμενο άρθροTουρλού Τουρλού…υπέροχο με ελιές Καλαμών και φέτα