Τυρόπιτα με χειροποίητο Φύλλο

Συστατικά για το φύλλο:

500 γρ. Αλεύρι
200 ml ζεστού νερού
100 ml πλήρους γάλακτος
100 ml εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου
1 κουταλάκι αλάτι

Συστατικά για τη γέμιση:
500 γρ φέτας
100 gr κορν φλαουρ
200 ml ελληνικού γιαουρτιού
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Γέμιση:

Χτυπάμε τα αυγά με μία πρέζα αλατιού και προσθέτουμε το γιαούρτι. Τριψτε τη φέτα με τα χέρια σας και
προσθέστε την στη ζύμη.

Διαδικασία για το φύλλο:

Κάντε μείγμα με το αλεύρι, το αλάτι, το νερό και το γάλα. Το ποσό του νερού είναι κατά προσέγγιση, προσθέστε το μέχρι να έχετε μια ζύμη που δεν κολλά στα χέρια σας αρκετά μαλακή για να ανοίξει.
Βάλτε την για να ξεκουραστείτε για μερικές ώρες σε ένα μπολ με πλαστικό περικάλυμμα.
Ανάψτε το φούρνο στους 180 ° Διαχωρίστε τη ζύμη σε 8 μέρη. Σε ένα πάγκο, ρίξτε μια μπάλα κάθε φορά, βοηθώντας για το άνοιγμα με το κορν φλαουρ. Μην χρησιμοποιείτε αλεύρι.
Έκανα αρκετά φύλλα τόσο μεγάλα όσο ένα ταψί, πρέπει να είναι πολύ λεπτό.

Αλείφω το ταψί με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βάζω το πρώτο φύλλο και το βουρτσίζομαι με λάδι. Προχώρησα έτσι για τα πρώτα τέσσερα φύλλα.
Έβαλα την γέμιση πάνω από τα πρώτα τέσσερα φύλλα και μετα άπλωσα τα άλλα 4 με την ίδια διαδικασία.Κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν με ένα μαχαίρι ή αν είναι λίγες τις σπρώχνουμε προς τα μέσα.
Μόλις τελειώσουμε με το στρώσιμο των φύλλων, χαράζουμε τη πίτα μας με ένα μαχαίρι σε κομμάτια… Ρίχνουμε και λίγο νεράκι (ξέρετε …πιτσιλιστά, όπως κάνουν οι μαμάδες & οι γιαγιάδες μας!) και η πίτα μας είναι έτοιμη για το φούρνο!!… Θα την ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα όμορφο,χρυσαφένιο χρώμα (περίπου 50-60 λεπτά) ….

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Ρολά Κανέλας
Επόμενο άρθροΚέικ Λαδιού με γλυκό του κουταλιού σταφίδα