Τυρόπιτα Σαλιγκάρι

Συστατικά:

200 g γιαούρτι
500 γραμμάρια τυριού φέτας τριμμένο
180 ml φυτικού λαδιού (Σπορελαιο – ηλιέλαιο)
5 αυγά
1/2 κουτ. αλάτι
350 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
500 g φυλλό
30 g βούτυρο
150 g τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, την φέτα τριμμένη, σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι, και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να γίνει σαν παχια κρέμα.

Λαδώνουμε το ταψάκι μας με ένα πινέλο σιλικόνης και αφήνουμε στην άκρη.
Στρώνουμε τα πρώτα δύο φύλλα το ένα πάνω στο άλλο λαδώνουμε ενδιάμεσα ελαφρά και στην φαρδια άκρη απλώνουμε 2 κσ γέμιση τυριού και τυλίγουμε το φύλλο σε ρόλο και το τυλίγουμε σαν σαλιγκαρι.

Τοποθετούμε μέσα στο κεντρο από το ταψάκι και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τυλίγουμε γύρω από το πρώτο σαλιγκάρι έως ότου καλύψουμε όλο το ταψάκι.


Τρυπάμε τα φύλλα με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία και προσθέτουμε το υγρό μείγμα των αυγών από πάνω.


Απλώνουμε διάσπαρτα κομματάκια 30 γραμμάρια βούτυρο και βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε 18-20 λεπτά στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Εως ότου να ψηθεί τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη τη μοτσαρέλα ή το τσένταρ, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο απλώνουμε το τριμμένο κιτρινο τυρί

και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 18-20 λεπτά στους 200 βαθμούς

Η Τέλεια και πιο γρήγορη τυρόπιτα

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠατάτες στο φούρνο με γέμιση κοτόπουλου
Επόμενο άρθροΛουκουμάδες .. το καλύτερο ελληνικό γλύκισμα