Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα, αυτά που σχεδόν ντρέπεται να εμφανίσει επισήμως μια νοικοκυρά με μεράκι, απολαμβάνουν το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Υλικά (για 6)

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. γάλα
450 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 κ.γ. αλάτι
ματζουράνα, ρίγανη
πιπέρι
ελαιόλαδο για την επιφάνεια

Παρασκευή:

1. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί, μέχρι να γίνει μια
ομοιόμορφη ζύμη.
2. Προσθέτουμε τη φέτα και τα μυρωδικά και ξαναζυμώνουμε να αναμειχθούν καλά.
3. Στρώνουμε με χαρτί το χαμηλό ταψί του φούρνου και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη.
4. Τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Όλο το μυστικό είναι να τη στρώσουμε σε πάρα πολύ
λεπτό στρώμα, ώστε να βγει λεπτή και τραγανή σαν πίτσα, αλλά και να ψηθεί γρήγορα.
5. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, μέχρι να ροδίσει.
6. Να τη φάτε ζεστή!

Συνταγή από το βιβλίο: «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού», εκδόσεις Πατάκη.

Προηγούμενο άρθροΚέικ με φύλλο και γέμιση Μπακλαβά
Επόμενο άρθροΚαριόκα στο ταψί, αφράτη και εύκολη