Τυρόπιτα σε 15 λεπτά

Τυρόπιτα με τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο. Σούπερ νόστιμο, σαν του φούρνου και έτοιμο σε λίγα μόλις βήματα. Σίγουρα μια συνταγή που προτείνουμε και ετοιμάζουμε με χαρά.

Υλικά :

500 γραμμάρια τυρί φέτα
2 αυγα
3 κουταλιές γιαουρτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 ml μεταλλικό νερό
50 ml λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λαδώστε τα ταψιά
1 πακετο φύλλο κρουστας

Εκτέλεση:

✅ Χτυπάμε 2 αυγά και 3 κουταλιές γιαουρτι. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φτιάξτε ένα μείγμα. Με ένα πηρουνι τριβουμε και το τυρι
✅ Προσθέστε 50 ml λάδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 250 ml μεταλλικό νερό
✅ Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε 3 έτοιμα φύλλα στον πάτο του ταψιού που κρεμμονται απο εξω και τα παταμε να κάτσουν καλά. Ψεκάστε με μεταλλικό νερό και ραντιστε ολο το φύλλο το μείγμα (αυγά και το γιαουρτι) και απλώστε και το τυρί
✅ Σκεπάζουμε με ένα φύλλο πάλι ραντιζουμε με το μειγμα γιαουρτιου και τυρι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά

✅ Διπλώστε την περίσσεια του φύλλου από τα πλαϊνά και καλύψτε και μουλιάστε με ενα πινέλο με μεταλλικό νερό. Τέλος απο πάνω βάζουμε 2 τελευταια φύλλα και απλωνουμε με ένα κουταλακι το νερό να μουλιάσει.
✅ Τρυπάμε την πίτα με οδοντογλυφίδες για να πάρει τα υγρά η πίτα
✅ Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 250°C
✅ Αναποδογυρίζουμε την πίτα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά

Δείτε το βίντεο της συνταγής στο Kuhinja za 10

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροπιτάκια Παραλίας

Τυροπιτάκια Παραλίας

Υλικα:

1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ
1 γιαούρτι 200γρ.
Ηλιέλαιο (μετρημένο στο κεσεδακι γιαουρτιου)
Σισαμι
3 αυγά
Φετα τριμμένη 500 γρ.
Σοδα στη μύτη του κουταλακιου
Αλάτι 1 πρέζα

Εκτέλεση

Αφου κανουμε τριμμα τη φετα τη ριχνουμε στο αλευρι μετα το γιαουρτι το ηλιέλαιο τα 2 αυγα το αλατι τη σόδα και
ζυμωνουμε ίσως χρειαστειτε λιγο αλευρι ακόμα με ένα πήρε μια χούφτα ακόμα για να μπορω να πλάσω τα τυροπιτακια….

Πλάθουμε ενα ενα μπαλακι το παταμε ελαφρα με τη παλάμη μας και στη μέση το ζουλαμε με τον αντίχειρα να κανει λακουβιτσα….
Χτυπαμε ένα αυγό και αλείφουμε το καθε τυροπιτακι και τα πασπαλίζουμε με λίγο σισαμι στην λακουβιτσα….
Τα ψήνω σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 200° C για περίπου 15 λεπτάκια… και ετοιμααααα!!!!

Φωτό: Antigoni Diakatou

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα με τηγανητά μήλα: Η πιο λαχταριστή συνταγή για το απόλυτο γλυκό του χειμώνα
Επόμενο άρθροΜοσχαρίσιο συκώτι σε 15 λεπτά.