Τυρόπιτα

Υλικά:

1 συσκευασία και μισή χωριάτικο φύλλο πίτας
6 αυγά,
200 γρ γιαούρτι,
1 μπέικιν πάουντερ,
1 κ.γ. κουταλιά αλεύρι,
150 γρ λάδι,
1 κουταλάκι του γλυκού ανθρακούχο νερό,
400 γρ τυρί.

Προετοιμασία:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε χλιαρό νερό και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
σόδα για να ψεκάσουμε τα φύλλα.
Χτυπάμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ το ένα μετά το άλλ, προσθέτοντας το τυρί χοντροτριμμένο και αρχίζουμε να ετοιμάζουμε την πίτα.
Παίρνουμε ένα φύλλο κρατώντας το στο χέρι και με το άλλο ραντίζουμε με χλιαρό νερό και από τις δύο πλευρές, χωρίς να τη βυθίσουμε στο νερό. Βάζουμε το φύλλο σε λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με τη γέμιση.

Συνεχίζουμε λοιπόν φύλλο, γέμιση μέχρι το τέλος, αφήνοντας δύο κουταλιές γέμιση για να απλώσουμε στην πίτα από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με τον αερα μέχρι να ροδίσει με μία τραγανή κρούστα.
Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, το τυλίγουμε από πάνω με χαρτί ψησίματος για να γίνει η πίτα μας αφράτη και απαλή!

Αυτό είναι από εμένα, καλή Απόλαυση!!

 

Προηγούμενο άρθροΔοκιμάστε τα παξιμάδια πορτοκαλιού: υγιεινά, γευστικά και ιδανικά για κάθε στιγμή!
Επόμενο άρθροTo Γλυκό με 3 γάλατα και καραμέλα…«tres leches»