Τυρόπιτα Στριφτή

Υλικά:

Μέγεθος δίσκου 28 cm
κρούστες πίτας στρογγυλές, μεγάλη-1 συσκευασία
αυγά 3 τμχ / μέγεθος XL /
ανθρακούχο νερό 1/2 κουτ.
Φέτα τυρί 200 γρ
ανθότυρο 150 γρ
λάδι
σουσάμι

Εκτέλεση:

Τα φύλλα απλώνονται σε τραπέζι ή πάγκο κουζίνας και κόβονται στη μέση με τη βοήθεια ενός μαχαιριού πίτσας. Κάθε μισό αλείφεται με λιωμένο βούτυρο.
Οι πλευρικές άκρες κάθε κρούστας διπλώνονται προς τα μέσα και σχηματίζεται ένα ορθογώνιο σχήμα.


Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το ανθρακούχο νερό, και με ένα πινέλο σιλικόνης λιώνουμε στο διάλυμα και απλώνουμε στο φύλλο. Ακολουθεί τριμμένο τυρί φέτα και ανθότυρο.


Το φύλλο τυλίγεται σε ρολό, σχηματίζεται σαν σαλιγκάρι και τοποθετείται στο ταψί στρωμένο με χαρτί για ψήσιμο.


Τα υπόλοιπα φύλλα στρώνονται γύρω από το σαλιγκάρι μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Η πίτα κόβεται σε 8 κομμάτια, και σε κάθε κομμάτι τοποθετείται ένα κομμάτι τύχης – ένα κλαδάκι με μπουμπούκια σκυλόξυλο και
τυλιγμένο σε χαρτί ψησίματος.
Περιχύνουμε την πίτα με το υπόλοιπο μείγμα των αυγών και αφήνουμε για 10-15 λεπτά να απορροφηθεί το μείγμα.
Αλείφουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μόλις ψηθεί η πίτα, τη βγάζετε από το φούρνο και την ψεκάζετε με κρύο νερό και στη συνέχεια τη σκεπάζετε με μια βαμβακερή
πετσέτα για να ψηθεί. Σερβίρετε ζεστή.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Προηγούμενο άρθροΠαστουρμαδόπιτα
Επόμενο άρθροΥπέροχο γλύκο με την απίστευτη και εύκολη κρέμα Anglaise