ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
150 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη
αυγά
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C ή 180C ανεμιστήρα. Στρώστε 2 μεγάλους δίσκους ψησίματος με χαρτί ψησίματος.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το βούτυρο και το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέση υψηλή-θερμοκρασία. Μαγειρέψτε για 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήστε το να βράσει. Ρίξτε αλάτι και αλεύρι. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Βγάλτε το από την φωτιά. Αφήστε το στην άκρη για 5 λεπτά να κρυώσει.
Βήμα 3
Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε την παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά για να αναμειχθούν.
Βήμα 4
Πάρτε μείγμα ποσότητα 2 κουταλιών σούπας και καντε το σε μπάλες. Τοποθετήστε στους προετοιμασμένους δίσκους, 5 εκατοστά μεταξύ τους. Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφήστε τα για 5 λεπτά.

Έτοιμα για σερβίρισμα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠΩΓΩΝΗΣΙΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΟΠΙΤΑ
Επόμενο άρθροΣε ποιον δεν αρέσουν αυτά τα μικρά, λαχταριστά, στρογγυλά Ντονατς?