Τυρόψωμο

Αυτό το απαλό και ευάερο τυρόψωμο είναι γεμάτο με κρεμώδη φέτα, χαλούμι και δυόσμο. Τόσο εύκολο, χωρίς φασαρία και χωρίς ζύμωμα συνταγή που είναι νόστιμη απευθείας από το φούρνο!

Υλικά

200 γραμμάρια φέτα, ψιλοκομμένη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο αν θέλετε!)
150 γραμμάρια χαλούμι, τριμμένο
1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
7g μαγιά
3 φλιτζάνια απλό αλεύρι
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Επικαλυψη
50g φέτα, θρυμματισμένο
30γρ χαλούμι, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
ράντισμα ελαιολάδου

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε στους 210 βαθμούς Κελσίου.
2. Κοβετε τα τυριά σε κυβάκια μέγεθος ζαριού και το δυόσμο και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Προσθέστε το αλεύρι και τη μαγιά σας σε ένα μπολ.
4. Προσθέστε χλιαρό νερό στο αλεύρι και ανακατέψτε.
5. Προσθέστε ελαιόλαδο και γιαούρτι στο μείγμα αλευριού και αναμείξτε. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
6. Προστέθηκαν τυριά και ρίγανη και ανακατέψτε.
7. Καλύψτε το μπολ για 15 λεπτά και αφήστε το να ξεκουραστεί.
8. Βουρτσίστε το ταψί σας με ελαιόλαδο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μεγέθος. Χρησιμοποίησα στρογγυλό
ταψί 27 εκατοστών. Προσθέστε το μείγμα ζύμης σας.
9. Γεμίστε με τυρί, ρίγανη, σουσάμι και ψιλοκομμένο ελαιόλαδο.
10. Ψήστε για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
11. Καλό να τον φάτε ζεστό με λίγο βούτυρο!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ με τυρί ανθότυρο, σιμιγδάλι και σταφίδες
Επόμενο άρθροΤο γλυκό που λιώνει στο στόμα