Τυρόψωμο με φέτα και μαϊντανό

Απαραίτητα υλικά

2 φλιτζάνια ζεστό νερό
1 ποτήρι ζεστό γάλα
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό ασπράδι (να χωριστεί απο τον κρόκο και το ασπραδι να προστεθεί στη ζύμη)
4 ποτήρια αλεύρι
μαύρο σουσάμι για την κορυφή

για απο πάνω
μαύρο τυρί
τριμμένο τυρί τσένταρ και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε καλά.
Μετά κοσκινίζουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη
ζύμης. Εάν είναι πολυ αραιή ρίχνουμε αλεύρι αλλιώς νερό να ειναι παχύρευστη

Την σκεπάζουμε μεμβράνη καλά και την αφήνουμε για 30 λεπτά.

Αδειάζουμε την μισή ζύμη σε ένα βουτυροαλευρωμένο ταψάκι 20-22 εκ και την απλώνουμε

Προσθέτουμε κομμάτια φέτα και μαϊντανού και τυρί τριμμένο τσενταρ

Από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη, αλείφουμε με κρόκο αυγού και ρίχνουμε μαϊντανό, τσενταρ και φέτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 35-40 λεπτά στο τελος αν θέλουμε το βάζουμε και λίγο στο γκριλ για χρώμα

 

 

Προηγούμενο άρθροΤραγανή Τυρόπιτα με Φύλλο
Επόμενο άρθροΓερμανική συνταγή κέικ με κρέμα…το γλυκό της μέλισσας