Πατατόπιτα με κιμά

Συστατικά:

800 γραμμάρια βραστές πατάτες
1 αυγό
αλατοπίπερο
μαϊντανός
200 γραμμάρια αλεύρι περίπου
_____
για τη γέμιση κιμά:
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γραμμάρια κιμά
αλάτι / πιπέρι / πάπρικα / τσίλι / μαϊντανό
μερικές φέτες τυριού για σάντουιτς
τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι μας στη φωτιά και ραντίζουμε με λίγο λάδι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανή ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά τον οποίο σπάμε μία ξύλινη κουτάλα και το σοτάρουμε έως ότου αλλάξει χρώμα. Ενδιάμεσα προσθέτουμε αλάτι πιπέρι πάπρικα τσιλι ανακατεύουμε να απορροφηθούν όλα τα αρωματικά.
Όταν ο κιμάς μας είναι έτοιμος προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.


Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες και αλατίζουμε το νερό αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν έτσι ώστε να τρυπάει εύκολα το πιρούνι και τις βγάζουμε σε ένα μπολ με ένα πιρούνι τις λιώνουμε σε πουρέ.

Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μαζί με τέσσερα ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανό το αυγό και το αλεύρι σταδιακά.

Ξεκινάμε να ζυμώνουμε με μία ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι έως ότου πάρουμε μία αρκετά σφιχτή ζύμη η οποία μπορεί να διαμορφωθεί εύκολα.


Πασπαλίζουμε με αλεύρι τη ζύμη πατάτας και αρχίζουμε να τη διαμορφώνουμε σε μία μπάλα την οποία χωρίζουμε σε δύο μικρότερες μπάλες πατάτας.

Παίρνουμε την πρώτη μπάλα και αρχίζουμε με το χέρι να την ανοίγουμε με τα χερια σε μία διάμετρο 18 εκ εκατοστά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε μέσα να τηγανιστεί η πρώτη πίτα πατάτας από πάνω προσθέτουμε τις φέτες τυριού και τον κιμά καθώς και τριμμένο τυρί απο πάνω.

Σκεπάζουμε με τη δεύτερη πίτα πατάτας

σφραγίζουμε γύρω-γύρω την πατάτα έτσι ώστε να μη φύγει η γέμιση αφήνουμε να ψηθεί και με τη βοήθεια ενός καπακιού γυρίζουμε την πίτα

από την άλλη πλευρα μέσα στο τηγάνι όταν είναι έτοιμη και ψημένη τότε τη βγάζουμε σε μία πιατέλα

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες με κόκκινη σάλτσα και φέτα…το απόλυτο πιάτο για ούζο
Επόμενο άρθροΡολό κολοκυθιού με τυρί μπέικον και πιπεριές…το πιάτο που πρέπει να φτιάξετε αυτό το καλοκαίρι