Υγρό κέικ σοκολάτας και πορτοκαλιού

Συστατικά:

340 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40 γρ πικρό κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.
230 γρ ζάχαρη.
200 γρ μέλι
140 γρ μαρμελάδα πορτοκαλιού
280 ml γάλα.
280 ml ηλιέλαιο.
4 μεγάλα αυγά.

Για τη γκανάζ σοκολάτας:
500 γρ ημίγλυκη σοκολάτα
κρέμα γάλακτος 500 γρ
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Βουτυρο και αλεύρι για τη φόρμα 
Βρώσιμα λουλούδια για διακόσμηση c/n

Παρασκευή:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160º. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και τη σόδα. Προσθέτουμε το μέλι, τη μαρμελάδα, το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και προσθέτουμε, λίγο-λίγο, στο προηγούμενο μείγμα.
Ρίξτε σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα και ψήστε για μια ώρα ή μέχρι να βγει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει σε μια σχάρα.

Για την γκαναζ

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, ζεσταίνουμε την κρέμα και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να λιώσει τελείως και να ενωθεί.
Χωρίζουμε το 1/3 της γκανάζ και ανακατεύουμε με το μέλι, κρατάμε για απο πάνω. Ψύξτε τo υπόλοιπo για τη γέμιση.
Χωρίζουμε το κέικ στη μέση. Καλύψτε τη μία από τις πλευρές με τη γκανάζ που έχετε κρατήσει για τη γέμιση και ξαναβάζετε το επάνω μέρος.
Τοποθετήστε σε μια σχάρα, ζεστάνετε σε μπεν μαρι και περιχυνετε εντελώς το κέικ.
Μόλις καλυφθεί καλά, δώστε ένα-δυο δυνατά χτυπήματα στο πλέγμα, ώστε να πέσει η περίσσεια και να καθίσει η κάλυψη.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Recetas en 5 minutos

Προηγούμενο άρθροΠαναρισμένα μπαστούνια κολοκυθιού. Τρομερά νόστιμο και κατάλληλο για όλες τι εποχές.
Επόμενο άρθροΥπέροχη Τουρτα Κωκ….αφράτη με βελούδινη κρέμα