Υγρό Παντεσπάνι με γευση καφέ

Μου αρέσει πολύ αυτό το υγρό παντεσπανι κακάο, είναι πυκνό, αλλά και αέρινο, δεν χρειάζεται σιρόπι. Αφού κρυώσει, κόβεται τέλεια. Αφού το δοκιμάσετε, θα σας αρέσει και θα το χρησιμοποιείτε πάντα για πολλά γλυκά 🙂 Φόρμα  18 cm

Υλικά

150 γρ αλεύρι
25 γρ κακάο καλής ποιότητας
2 αυγα
125 γρ ζάχαρη
75 ml ζεστό καφέ
125 γρ γιαούρτι
75 ml λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, τον καφέ, το γιαούρτι, αλάτι.
Χρησιμοποιούμε μόνο συρμα χειρός. Στο τέλος προσθέτουμε αλεύρι ανακατεμένο με κακάο και μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα.
Ανακατέψτε τα πάντα με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε τη σύνθεση στο ταψί, στρωμένο από κάτω με χαρτί ψησίματος.
Τυλίγω το ταψί με αλουμινόχαρτο στις εξωτερικές άκρες.

Μου φαίνεται ότι τότε το παντεσπανι γίνεται πιο ωραίο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά, μετά το βγάζετε από το ταψί και το αφήνετε να κρυώσει σε σχάρα.

Κόβεται σε φέτες αφού κρυώσει τελείως, καλύτερα να το αφήσουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Το φτιάχνω την προηγούμενη μέρα και το διατηρώ στο ψυγείο σε σακούλα ή μεμβράνη.
Διατηρείται στο ψυγείο χωρίς προβλήματα για 3-4 ημέρες.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη “Σπακανόπιτα”
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με το πιο τραγανό φύλλο