Γλυκό Ψυγείου

Υλικά

Ένα πακέτο σαβουαγιάρ 200gr
250 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής πραλίνα 1 φάκελο garni σαντιγύ
για ντεκόρ κερασάκια η βύσσινο ή φουντούκια κροκάν

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις σοκολάτες. Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν ώστε να έχουμε ένα σοκολατένιο υγρό μείγμα.
Τεμαχίζουμε τα σαβουαγιάρ σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Αδειάζουμε από πάνω την υγρή σοκολάτα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια αδειάζουμε όλο το μείγμα μέσα σε ένα ταψάκι στρωμένο με χαρτί αντικολλητικό τα απλώνουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής πραλίνα όπως λένε οι οδηγίες και την απλώνουμε από πάνω. Βάζουμε το ταψί μέσα στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον ώστε να σφίξει το γλυκό μας. Έπειτα χτυπάμε το φάκελο της σαντιγύς όπως λένε οι οδηγίες και στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό μας.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και βάζουμε κερασάκια η βύσσινο και τα φουντούκια κροκάν.
Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλη μία ώρα. Ένα πεντανόστιμο πανεύκολο και ελαφρύ γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας!!!!!


Δοκιμάστε το!!!!

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα για το Σαββατοκύριακο
Επόμενο άρθροΝόστιμες Πίτες με Τυριά για τέλειο πρωινό