Κουλούρια:

Υλικά

8 αυγα,
400 γρμ ζαχαρη,
160 γρμ βουτυρο γαλακτος και φυτινη μαζι, μισο μισο δηλαδη,
3 βανιλιες,
1 κρασοτηρο χλιαρο γαλα
1 φακελλακι αμμωνια,
1.280 γρμ αλευρι για ολες τις χρησεις μπορει να παρει και λιγοτερο
1 κ γ μπαιικιν παουντερ.

Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε το βούτυρο-φυτίνη με τη ζάχαρη πολύ καλά.
2. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα. Προσθέτουμε το γάλα .
3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα
στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Η ζυμη να ειναι πολυ μαλακή!!
4. Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε τα περνάμε
με πινέλο με ένα μείγμα ασπράδι αυγού και λίγο γάλα

Ψηνω σε 170° σε αεροθερμο εως οτου ροδισουν !!!

ΠΗΓΗ:Μαιρη Καπνιση

Προηγούμενο άρθροΚρέας με πατάτες / απλό και νόστιμο
Επόμενο άρθροΜελιτζάνα με κιμά και τυρί!