Συστατικά

λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
220 gr κιμά μοσχαρίσιο
700 γρ τριμμένες ντομάτες
1/4 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι
φρέσκο ​​βασιλικό
Φρέσκια ρίγανη 
1/2 κγ αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
12-16 φύλλα λαζανιού
1 μελιτζάνα μεσαίου μεγέθους
250 γρ τυρί ricotta ή ανθότυρο
140 γρ τυρί μοτσαρέλα τριμμένο

 

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Λαδώστε μια κατσαρόλα 25 x 15 ek με μερικές σταγόνες ελαιόλαδου και αφήστε την στην άκρη. Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και αφήστε τα στην άκρη. Κόψτε το βασιλικό και την ρίγανη περίπου και αφήστε το στην άκρη. Κόψτε τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες και αφήστε την στην άκρη.

 

Τσιγαρίζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον κιμά και τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, έως ότου αρχίσουν να γίνονται διαφανή τα κρεμμύδια. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, βασιλικό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε 2 κουταλιές της παραπάνω σάλτσας στο ταψάκι για να καλύψετε ελαφρά το κατώ μέρος του, στη συνέχεια τοποθετήστε μια στρώση λαζάνια (περίπου 3-4 φύλλα), προσθέστε περίπου το 1/3 της σάλτσας, στη συνέχεια μια στρώση φέτας μελιτζάνας και 1 / 3 του τυριού ricotta ή ανθότυτρου. Επαναλάβετε το ίδιο άλλες δύο φορές και τελειώστε με ένα επιπλέον στρώμα λαζάνια και 2-3 κουταλιές σάλτσας πάνω. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα από πάνω και ψήστε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να λιώσει και να ροδοκοκινήσει το τυρί.

Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε στο ψυγείο έως και 1 ημέρα.

Προηγούμενο άρθροΨαροκεφτέδες με μπακαλιάρο…πολύ απλό
Επόμενο άρθροΥπέροχο Κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι στο φούρνο