Λεμονογλυκάκια

Νόστιμο και εύκολο στο μαγείρεμα.

Υλικά

για την ζύμη:
100 γρ ζάχαρη,
80 γρ βούτυρο,
40 ml χυμό λεμονιού,
1 τεμ. αυγό,
220 γρ αλεύρι,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
πρέζα αλάτι, κάρδαμο,
ξύσμα από ένα λεμόνι.

Κρέμα:
200 ml γάλα ζαχαρουχο,
40 ml χυμό λεμονιού.
Μπορείτε να φτιαξετε και κρέμα λεμονιού.

Παρασκευή:

Προσθέστε ζάχαρη και αλάτι στο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και αλέστε καλά. Σε αυτή τη μάζα προσθέστε αυγό, χυμό, κάρδαμο, ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε δύο στάδια προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Για χρώμα μπορείτε να προσθέσετε κουρκουμά στην άκρη ενός μαχαιριού, και για πιο έντονο χρώμα 1 – 2 σταγόνες βαφής gel.
Ζυμώνουμε τη ζύμη, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Προετοιμασία κρέμας:
Χτυπάμε καλά το γάλα και τον χυμό με ένα σύρμα και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα απλώνουμε μπάλες ζύμης (λαδώνουμε τα χέρια μας με λάδι), σε απόσταση μεταξύ τους, τις οποίες πιέζουμε ελαφρά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 7 – 10 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα μπαλάκια, τότε με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής στην οποία γεμίζουμε την κρέμα απλώνουμε την κρέμα στο ένα μισό και σκεπάζουμε το άλλο.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι με μανιτάρια γεμιστά σε σάλτσα μανιταριών
Επόμενο άρθροΕύκολο Γλυκάκι Σοκολάτας