Cheesecake με φράουλες

Την εποχή της φράουλας προτείνω να μαγειρέψετε ένα πολύ νόστιμο cheesecake με φράουλες, ένα κομμάτι αυτής της λιχουδιάς θα αντικαταστήσει πλήρως το πρωινό.
Συνδυάζει όλα τα φυσικά συστατικά. είναι πολύ νόστιμο και γευστικό

Υλικά

για την ζύμη
300 γρ αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κακάο
200 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη

Γέμιση

500 γρ τυρί κρέμα
200 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
3 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ φράουλες

Επικάλυψη φράουλας
300 γρ φράουλες
150 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας άμυλο πατάτας

Φάρμα 24 εκ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενωθούν τα στεγνά υλικά και μετά προσθέτουμε το βούτυρο. Τρίψτε τα όλα μαζί σε ψίχουλα. Όσο φτιάχνουμε τη γέμιση βάζουμε την τριμμένη ζύμη στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση τυριού, ανακατεύουμε το τυρί σε ένα μπολ (προτείνω να βρέχεται), τη ζάχαρη, τα αυγά, ανακατεύουμε με ένα μίξερ (ή το μπλέντερ) μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια, προσθέστε κρέμα γάλακτος και το κορν φλαουερ, ανακατέψτε ξανά.

Πέρνουμε μια αποσπώμενη φόρμα 24 εκ. (τσέρκι) σκεπάστε τον πάτο με λαδόκολλα, ρίξτε τη μισή ψίχα ζύμης στον πάτο, και την άλλη μισή ζύμη από τα πλαϊνά και πιέστε τα χέρια σας κατά μήκος της άκρης για να εξομαλύνετε το κάτω μέρος και τα πλαϊνά. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση τυριού, μοιράζουμε ομοιόμορφα στη φόρμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Όταν ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε στο φούρνο να κρυώσει εντελώς, μόνο μετά το βγάζουμε από το ταψί.

Όσο κρυώνει το cheesecake, ετοιμάζουμε τη γέμιση φράουλας, ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα τις φράουλες, τη ζάχαρη και το άμυλο πατατας. Βάλτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, βράστε για 1-2 λεπτά, όταν η μάζα άρχισε να πήζει αισθητά, αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μα είναι ζεστή κατάσταση.
Αφού κρυώσει το cheesecake, απλώνουμε από πάνω τη ζεστή γέμιση φράουλας. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.

Το νόστιμο cheesecake με φράουλες είναι έτοιμο

ΠΗΓΗ: Marina Tkachenko

Προηγούμενο άρθροΣούπα Βελουτέ κοτόπουλο!
Επόμενο άρθροΠατάτες στο πήλινο με μπρόκολο και τυρί