Παστακια με φυστικοβούτυρο

Με φυστικοβούτυρο και Dulce de leche

Υλικά

Σχετικά με τη βάση:
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια σοκολάτας 52% να λιώσει μαζί σε μπεν μαρι
3 αυγά
80 γραμμάρια ζάχαρης
1 κουτ βανίλια – ανακατεμένα μαζί
60γρ αλεύρι
1 ίσο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
20g κακάο
πρέζα αλάτι-αναμειγνύονται μαζί

Για την κρέμα:
200 γρ. Φιστίκια, αλεσμένα
60g μαλακό βούτυρο
½ κονσερβοποιημένο βραστό ζαχαρουχο γάλα που καραμελωσει ελαφρώς
πρέζα αλάτι

Για την γκαναζ σοκολάτας
200 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
25 γραμ. βούτυρο
1  κουταλιά μέλι
250 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60- 70% περιεκτικότητα σε κακάο)

Διακόσμηση
λιωμένη  λευκή σοκολάτα ή φιστίκια για διακόσμηση

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, όχι για πολύ. Σε μια λεπτή ροή, σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα με βούτυρο. Δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό. Τέλος, προσθέστε κοσκινισμένα τα ξηρά συστατικά.
Ανακατέψτε αρκετά για να αναμειχθούν καλά. Αδειαστε στο τετάγωνο ταψί (25 cm ή 20/30 cm) που στρώνετε με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε στους 180 ° C μέχρι να είναι έτοιμο, ελέγξτε με οδοντοφλιφιδα εάν ειναι ετοιμο.
Αφήστε να κρυώσει σε μια σχάρα και κόψτε στη μέση.

Για την κρέμα:
Ανακατέψτε τα φιστίκια με το βούτυρο, προσθέστε το καραμελοποιημένο γάλα. Ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν.


Βάλτε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να διευκολύνετε την εφαρμογή.

Για την γκαναζ
Για τη γκανάς σοκολάτας, βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Καλύπτουμε το μπολ για 1-2 λεπτά.
Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η γκανάς.
Προσοχή, αν δε λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια δε θα πήξει ποτέ! Όσο είναι ζεστή είναι και ρευστή. Όταν κρυώσει σταθεροποιείται.

Συναρμολόγηση
Αλείψτε το ένα παντεσπανι με την κρυα κρεμα βάλτε απο πάνω το άλλο παντεσπανι και ψύξτε ξανά για ευκολότερη και ακριβέστερη κοπή.

 

 

 

 

 

 

 

Κόψτε το μισό κατά μήκος ή ανάλογα με τον αριθμό και το μέγεθος απο τα γλυκάκια που θέλουμε να πάρουμε.


Εβγαλα 6 από αυτά, αρκετά μεγάλα .. Τα βαπτίζουμε μέσα στην σοκολάτα ή τα περιχύνουμε
Αφήστε τα σε χαρτί ψησίματος στεγνώσουν και κόψτε την περίσσεια απο τα πλαινα.

 

 

 

 

 

 

 

Δεν θεώρησα απαραίτητο να σιροπιασω το παντεσπανι, και είναι πάλι θεαματικά νόστιμα.
Αν το προτιμάτε όμως, μπορείτε να βουρτσίζετε ελαφρά με σιρόπι ζάχαρης πριν τα περιχυσετε με την σοκολάτα.

Διακοσμίστε με λευκή σοκολάτα ή φυστίκια τριμμένα

Υπέροχα Παστακια με κρέμα φουντουκιου
Θα χαρούμε να τα δοκιμάσετε και να δείξετε την πηγή της συνταγής

ΠΗΓΗ: Lazarina Dincheva

Προηγούμενο άρθροΠεινιρλί με μοτσαρέλλα και σκόρδο
Επόμενο άρθροΠικάντικο Κοτόπουλο με λαχανικά…ότι πιο νόστιμο έχω δοκιμάσει