Σφολιατινια γραβιέρας

Συστατικά

1 πακέτο σφολιάτας (αποψυγμένο από κατεψυγμένο)
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη γραβιέρα
1/2 φλιτζάνι φρέσκο τριμμένο παρμεζάνα
πιπέρι καγιέν**
πάπρικα**

μαύρο Σουσάμι (εγω δεν ειχα και δεν εβαλα)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος, εάν θέλετε (δεν είναι απαραίτητο, λαδώστε για να μην κολλήσει)
Ξεδιπλώστε τη σφολιάτα πάχους περίπου 3 mm. Χτυπήστε ελαφρά το αυγό με το νερό και βουρτσίστε τη σφολιάτα με το αυγό.
Πασπαλίστε ολόκληρη την επιφάνεια με τα τυριά, το καγιέν και την πάπρικα. Πιέστε το τυρί και τα μπαχαρικά στη σφολιάτα.
Κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες πάχους 2 εκ χρησιμοποιώντας κόπτη πίτσας ή μαχαίρι. Στρίψτε κάθε λωρίδα και τοποθετήστε την στο ταψί.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να πρηστούν. Απολαμβάνω!

** Πασπαλίζω με μάτι, αλλά αν θέλετε προτεινόμενες ποσότητες, σας συνιστώ να ξεκινήσετε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣτριφτάρια Τυριού
Επόμενο άρθροΣπιτικά μπισκότα βουτύρου