Γλυκό με ινδοκάρυδο και σοκολάτα

Υλικά

1 ποτήρι νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι ινδοκάρυδο
1/2 ποτήρι μαργαρίνη
3/4 του ποτηριού γάλα κρύο
4 αυγά
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας

Σιρόπι

1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερού νερό
1 ποτήρι γάλα κρύο
1 βανίλια

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη.Βράζουμε για 5 λεπτά απ την στιγμή που θα ξεκινήσει να βράζει.
Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά αλεύρι, σιμιγδάλι, ινδοκάρυδο, μπέικιν.Ανακατεύουμε.
Σ ένα άλλο μπολ χτυπάμε την μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε τ’ αυγά και διαδοχικά το γάλα.Ρίχνουμε τις σταγόνες.

Προσθέτουμε όλα τα στέρεα υλικά.Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σ ένα βουτυρωμένο μέτριο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το γάλα και αμέσως μετά το ζεστό σιρόπι.

Το γάλα βοηθά το σιρόπι να εμποτιστεί σε όλο το γλυκό και όχι να μείνει στον πάτο του ταψιού.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤυροψωμάκια
Επόμενο άρθροΗ πιο νόστιμη αρνίσια τηγανιά…