Τουρτίγια (Λουκουμαδάκια Καλαβρέζικα).

Τα τουρτιγια είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Καλαβρίας.
Υπάρχουν πολλές συνταγές, αυτή που προτείνω σήμερα περιλαμβάνει τη χρήση αυγών … είναι νόστιμα και γρήγορα στην προετοιμασία.

Συστατικά:

3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
την τριμμένη φλούδα ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
αλεύρι για γεύση
μέλι αγριολούλουδων για γεύση
σπορέλαιο για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού,
μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε, σε αυτό το σημείο ρίχνουμε τη μαγιά και το αλεύρι λίγο μια φορά, θα πρέπει να προσθέσετε αλεύρι μέχρι να έχετε μια μαλακή αλλά όχι κολλώδη ζύμη.

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε μερικά κομμάτια από τη ζύμη, δημιουργήστε μερικά κορδόνια και μετά με ένα μαχαίρι
κόφτε μικρά κομμάτια
Καρφώνουμε κάθε κομμάτι στα δόντια ενός πιρουνιού και τα τηγανίζουμε σε άφθονο σπορέλαιο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Σε αυτό το σημείο βάζετε το μέλι σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε να λιώσει για λίγα λεπτά στη φωτιά.
Βάζετε μέσα λίγα τουρντιλάκια κάθε φορά ώστε να καλυφθούν καλά από το μέλι.
Στραγγίζετε το περιττό μέλι με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετείτε τα στο πιάτο σερβιρίσματος.

Καλή Απόλαυση

Katia la curiosita’ in cucina

Προηγούμενο άρθροΤυρομπάλες
Επόμενο άρθροΥγρό Κέικ Σιμιγδαλιού