Χαλβάς με καρύδι και σαφράν

Συστατικά

2 φλιτζάνια ζεστό νερό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, ή για κάθε φλιτζάνι νερό, τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ, ή για κάθε φλιτζάνι νερό δύο κουταλιές της σούπας άμυλο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 κουταλιά της σούπας κάρδαμο
100 γρ χοντροκομένα τριμμένα καρύδια,
σαφράν

Εκτέλεση

Σε ένα ποτηράκι βάλτε το σαφράν με λίγο ζεστό νερό και αφήστε στην άκρη

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα καρύδια χοντροκομένα για να τα καβουρδίσουμε
Σε ένα δοχείο ρίχνουμε το νερό και το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε να λιώσει
και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια – υψηλή φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να βρασει.

Προσθέτουμε το μείγμα νερού – κορν-φλαουρ, το κάρδαμο, στραγγίζουμε μέσα το σαφραν
και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα καλά.

Προσθέτουμε και τα καρύδια και αναμιγνύουμε

Μόλις αναμειχθούν όλα καλά ο χαλβάς είναι έτοιμος.
Βάλτε σε πιάτα ή μπολάκια και αφήστε να κρυώσει.

Καλή Επιτυχία

Εγγραφείτε στο κανάλι της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο σε σάλτσα Μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΓρήγορο κέικ με κεράσια