Γλυκό ψυγείου με μπισκότα Σαβουαγιαρ και κρέμα

Υλικά

• 1 πακέτο σαβουαγιάρ
• 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
• 250 ml γάλα
• 500 ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
• 200 γρ. μασκαρπόνε
• 200 γρ. κομπόστα φρουτοσαλάτα (ανάμεικτα φρούτα σε σιρόπι)

• 50 γρ. μερέντα
• 50 γρ. σιρόπι παγωτού βύσσινο
* 50 γρ. σιρόπι παγωτού σοκολάτα

Εκτέλεση

Βουτάμε τα πτι μπερ ένα ένα στο γάλα και βάζουμε μια στρώση στον πάτο μιας φόρμας 28×18 εκ. (τσέρκι)
Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μασκαρπόνε και χτυπάμε με δυνατή ταχύτητα με το μίξερ χειρός μέχρι ν αφρατέψει να γίνει σαντιγί.
Ρίχνουμε τα φρούτα ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε την σαντιγί πάνω στα μπισκότα.Στρώνουμε πολύ καλά.

Βουτάμε τα σαβουαγιάρ ένα ένα στο γάλα και τα τοποθετούμε πάνω στη σαντιγί το ένα δίπλα στο άλλο όχι ξαπλωτά αλλά στηριγμένα στη μια πλευρά.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 6 ώρες.
Βγάζουμε απ το ψυγείο και διακοσμούμε με την μερέντα και τα σιρόπια.
Ξεφορμάρουμε κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι και απολαμβάνουμε!!!!!!!!
Είναι τόσο δροσιστικό και δεν θα σας λιγώσει καθόλου!!
Δοκιμάστε το!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροH Καλοκαιρινή Σαλάτα που κατέκτησε το internet…πλήρες γεύμα
Επόμενο άρθροΣαλιγκάρια με πράσινο κρεμμύδι και θυμάρι…γαστρονομικό αριστούργημα