Γλυκό Ψυγείου “Μπόμπα” με τριμμένη Καρύδα

Για το παντεσπάνι:

4 αυγά
160 g ζάχαρης άχνη
2 κουταλιές λάδι
1 πακέτο ζάχαρη βανίλιας

160g αλεύρι
25g κακάο
μια πρέζα αλάτι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:
800 ml φρέσκου γάλακτος
160g αλεύρι
20g κορν φλαουρ
180 g ζάχαρης
1 αυγό
50 γρ Βουτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας
200 ​​g τριμμένη καρύδα.

Επάλειψη

250ml κρέμα ζαχαροπλαστικής
70g ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε 4 αυγά με 160 g ζάχαρης άχνη μέχρι να αφρατεψουν. Προσθέστε 2 κουταλιές λάδι και 1 πακέτο ζάχαρη βανίλιας. Χτυπάμε καλά.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε 160g αλεύρι, 25g κακάο, μια πρέζα αλάτι και 1 πακέτο μπέικιν πάουντερ.
Ανακατέψτε καλά τα ξηρά συστατικά και προσθέστε τα στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας με σύρμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί (στρογγυλό 26 cm) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Για την κρέμα:
Ρίχνουμε 800 ml φρέσκου γάλακτος σε μια κατσαρόλα.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε 160 γραμμάρια αλεύρι, 20 γραμμάρια αραβοσίτου, προσθέστε 200 ml. φρέσκο ​​γάλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε αυτό στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε συνεχώς. Πριν βράσει, προσθέστε 180 g ζάχαρης και 1 αυγό. Ανακατέψτε συνεχώς και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε
50 g βούτυρο, 1 κουταλάκι του γλυκού ουσία βανίλιας και 200 ​​g τριμμένη καρύδα. Ανακατέψτε καλά.

Χωρίζουμε το παντεσπανι σε δύο μέρη.
Καλύπτουμε το εσωτερικό του μπολ με μεμβρανη, με διάμετρο 20 cm. Πάρτε το πάνω παντεσπανι και τοποθετήστε τον προσεκτικά στο μπολ, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσετε στα τοιχώματα του μπολ. Εμποτίστε το παντεσπανι με φρέσκο ​​γάλα.
Ρίξτε την κρέμα μέσα και αλείψτε καλά. Εμποτιστε επίσης το δεύτερο παντεσπανι. Τοποθετήστε το προσεκτικά απο πάνω και κόψτε με ένα μαχαίρι τους εσωτερικούς τοίχους του μπολ. Κρατήστε τα αυτά τα κομμάτια.
Πιέστε ελαφρά, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 8 ώρες.
Αφαιρέστε το πάνω φύλλο μεμβράνη, τοποθετήστε ένα πιάτο ή δίσκο και γυρίστε το κέικ.
Κτυπήστε 250ml κρέμα ζαχαροπλαστικής με 70g ζάχαρη άχνη και απλώστε πάνω από το κέικ παντού.
Στρώστε ωραία ωραία και πασπαλίζουμε με ψίχουλα από τα κομμάτια που κρατήσαμε

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΕύκολα τυροτηγανοψωμάκια με ζύμη γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΤο Ψωμί του Αγρότη…με τραγανή κρούστα, και αφρατο στο κέντρο