Ένα τέλειο επιδόρπιο με φρέσκα μούρα και μήλα. Μπορείτε να το κάνετε με διάφορα φρούτα εποχής.

Αν τα φρούτα που επιλέγετε έχουν την τάση να βυθίζονται καθώς ψήνετε το κέικ, περάστε τα πολύ ελαφρά στο αλεύρι και απομακρύνετε τυχόν περίσσεια ποσότητα σε κόσκινο ή σουρωτήρι πριν τα ανακατέψετε στο μίγμα. Είναι υπέροχο!! Δοκιμάστε το!!
ΥΛΙΚΑ :
175 γρ. βούτυρο, + επιπλέον για το άλλειμα
300 γρ. αλεύρι
1 ξυνόμηλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κόκκινα μήλα, σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
300 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
220 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. φρέσκα βατόμουρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμάνετε αρχικά το φούρνο στους 180 ° C . Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος μεγέθους 32. Βάλτε τις φέτες μήλων στο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Ρίξτε τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το βούτυρο και τοποθετήστε την σε μέτριαφωτιά. Αφήστε το βούτυρο να λιώσει, ανακατεύοντας, αλλά μην αφήνετε να έρθει σε βρασμό.
Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να συνδυαστούν καλά, στη συνέχεια ρίξτε το ζεστό

μίγμα κρέμας, ανακατεύοντας όλη την ώρα. Στην συνέχεια, διπλώστε στο αλεύρι με ένα μεγάλομεταλλικό κουτάλι και στη μετά ανακατεύετε μέσα τα μούρα και τις φέτες μήλου.
Ρίξτε τα πάντα στο βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνετε για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις στο κάτω μέρος της σχάρας μέχρινα ροδίσει. Πριν το βγάλετε από τον φούρνο ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα εάν είναι έτοιμο. Πρέπει να είναι λίγο χρυσό και πολύ ελαφρώς τραγανό στις άκρες.
Καλή σας απόλαυση!!

thehappyfoodie.co.uk

Προηγούμενο άρθροH Σπανακοτυρόπιτα μιας “Χρυσοσκουφίτσας”
Επόμενο άρθροΚιμαλίδικο Κωνσταντινοπολίτικο