Ανάποδη κερασόπιτα με ξηρούς καρπούς.

Αυτό το κέικ είναι πολύ απλό και γρήγορο στην προετοιμασία. Το μαγειρεύω όταν ωριμάζουν τα κεράσια. Πολύ νόστιμο, με μια ελαφριά υποξινη γευση.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Υλικά

Ταψί 20 * 30 εκ

Για τη γέμιση:
Κεράσια χωρίς κουκούτσι – 600 γρ
Αλεσμένοι ξηροί καρποί – 80 g
Ζάχαρη – 80 g
Κορν φλαουερ – 50 g
Κανέλα – 1 κουταλιά της σούπας.

Για τη ζύμη:
Αλεύρι – 200 g, μια πρέζα αλάτι
Μπέικιν πάουντερ – 12 g
Ζάχαρη – 250 g
Αυγό – 1
Κρέμα γάλακτος οποιασδήποτε περιεκτικότητας σε λιπαρά – 250 ml
Λάδι – 150 ml

Παρασκευή:

Ενώνουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.


Θα στρωσουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και απλώνουμε γέμιση κεράσι. Ισοπεδώνουμε με ένα κουτάλι καλα.

Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση.


Ψήνουμε όλα μαζί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να σταθεροποιηθεί η γέμιση κερασιού. Αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα δισκο

Ευχαριστούμε για την Συνταγή την Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΣούπερ αφράτο κέικ σε λίγα μόνο λεπτά…θα ενθουσιαστείτε με αυτό το κέικ
Επόμενο άρθροΚάτι σαν μπακλαβάς….Ζουμερό και πολύ νόστιμο γλυκάκι…