Κέικ με κρέμα

Συστατικά

για τη βάση
4 αυγά
180 g ζάχαρη
200 γραμμάρια αλεύρι 00
2 κουταλιές πικρή σκόνη κακάου
50 ml σπορέλαιο
100 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μπεικιν για κέικ

για την κρέμα
500 ml γάλα
3 κρόκους αυγών
50 γραμμάρια αλεύρι 00
120 g ζάχαρη
Εκχύλισμα βανίλιας 1/2

Παρασκευή

Σπάστε τα αυγά και τα χτυπάτε ολόκληρα, με τη ζάχαρη μέχρι να πάρετε έναν ωραίο παχύ αφρό.
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με μαγιά και κακάο, νερό και λάδι, ανακατεύοντας απαλά. Συνδυάζουμε το αλάτι και χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυροαλαυρώστε μία φόρμα με διάμετρο 24 cm.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °, για 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ, προετοιμάζουμε την κρέμα:

Ζεσταίνουμε 400 ml γάλακτος. Ξεχωριστά δουλεύουμε τους κρόκους αυγού με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα.
Ρίχνουμε στο καυτό γάλα την βανίλια και μαγειρεύουμε μέχρι η κρέμα να μπορεί καλύψει το κουτάλι.
Βγάλτε το κέικ από το φούρνο, ρίξτε την κρέμα πάνω του και καλύψτε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε ξανά τα πάντα στους 180 ° για περίπου 25 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το τεμαχίσετε και το σερβίρετε.

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://blog.giallozafferano.it/

 

Προηγούμενο άρθροΜυστικά για ένα «ελαφρύ» γαλακτομπούρεκο
Επόμενο άρθροAπλό νόστιμο σπιτικό κέικ που θα κατακτήσει όλους! Πολύ ζουμερό, απαλό λιώνει στο στόμα.