Φέτες Μελιτζάνας Γεμιστές

Συστατικά:

2 μελιτζάνες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λάδι
κρεμμύδι
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κόκκινες πιπεριές
200 γρ. κιμάς
200 ml. σάλτσα ντομάτας
αλάτι, μαύρο πιπέρι
τυρί

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτσάνι της μελιτζάνας και μετά κόβουμε την μελιτζάνα σε φέτες πάχους 2εκ
Σε ένα μπολ βάζουμε το παγωμένο νερό με μία κουταλιά αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 15 λεπτά.
Μ’ ένα κύπελλο – ποτήρι αφαιρούμε την κεντρική ψίχα της μελιτζάνας.


Κόβουμε όλες τις ψίχες την μελιτζάνας σε κυβάκια και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι σε μέτρια φωτιά να κάψει ελαφρώς και σοτάρουμε το κρεμμύδι
Ρίχνουμε τις πατάτες , πιπεριές κόκκινες, ψίχα μελιτζάνας και τηγανίζουμε.
Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε και τον κιμά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε.


Αφού πάρει χρώμα καφέ ο κιμάς προσθέτουμε και την σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και
μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα μελωμένο μείγμα.
Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Γεμίζουμε καθεμιά με το μείγμα κιμά και από πάνω πασπαλίζουμε τυρί τριμμένο


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 40 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Δείτε το Βλιντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΠίτσα με τορτίγια στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΑφράτα σταφιδόψωμα!