Ποιος δεν θα ετρωγε ένα σπιτικό φαγητό υπέροχα Φασολάκια με κρέας αρωματισμένα με κρεμμύδι, σκόρδο και ντομάτα. Είτε προτιμάτε τα λαδερά είτε κοκκινιστά με πλούσια σάλτσα ντομάτας και μπαχαρικά, ο συνδυασμός αυτός είναι πάντα μια νόστιμη επιλογή. Τα Φασολάκια με κρέας είναι ιδανικά όταν θέλουμε ένα λαδερό φαγητό με ψωμί και να το ευχαριστηθούμε. Αν θέλετε μια σπιτική αι εύκολη συνταγή τα Φασολάκια με κρέας είναι η ιδανική επιλογή!
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κομμένο σε μερίδες)
- 600 γρ. φασολάκια (αζι)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
- 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 3 ντομάτες τριμμένες
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 ποτήρια νερό
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το μοσχάρι σε μια χύτρα με νερό και το βράζουμε για 30 λεπτά.
- Στραγγίζουμε το κρέας και κρατάμε το ζωμό.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο και την πιπεριά και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το ζουμί που κρατήσαμε από το κρέας και τις τριμμένες ντομάτες.
- Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια.
- Προσθέτουμε το κρέας, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο νερό.
- Σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσουν οι γεύσεις.
- Σερβίρουμε ζεστό με ρύζι ή ψωμί.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως κολοκυθάκια ή μελιτζάνες.
- Αν θέλετε πιο πικάντικο φαγητό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο καυτερό πιπέρι.
- Μπορείτε να σερβίρετε τα φασολάκια με τυρί φέτα ή κεφαλοτύρι.
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της κας Maria Kaloti
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Φασολάκια Γιαχνί
Αυτό το πιάτο είναι εύκολο και απαιτεί μόνο λίγα υλικά. Αυτό το πιάτο είναι τόσο νόστιμο και γευστικό, ειδικά όταν το μαγειρεύετε με μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας.
Έτσι μαγειρεύω τα Φασολάκια Γιαχνί με μοσχαρίσιο κρέας.
Υλικά
– 500 γρ μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
-1/2 κλ φασολάκια
-2 τεμ ψιλοκομμένες ντομάτες
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
– νερό/ζωμός βοείου κρέατος
-λάδι
-Μπαχάρι-Allspice
-αλάτι
Εκτέλεση
🔹Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε πρώτα το μοσχαρίσιο κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να βγάλει τους χυμούς του.
Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει χωρίς λάδι ή μυρωδικά
Μου παίρνει 45 λεπτά-1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας, αφαιρώ το κρέας και αφήνω στην άκρη το ζωμό.
🔹Σε άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες και το κρέας που
έβρασες πριν. Σοτάρουμε για 5 λεπτά μετά προσθέτουμε τα φασολάκια κομμενα στη μέση ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά
πριν προσθέσουμε τον πελτέ ντομάτας τα μπαχαρικά και το αλάτι ανακατεύουμε ξανά και μετά προσθέτουμε το ζωμό βοδινού αφήστε το να
σιγοβράσει για 20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα φασολάκια και προσαρμόστε το αλάτι.