Κουλουράκια γεμιστά με κίτρινο τυρί

Απαραίτητα προϊόντα για τη ζύμη:

Βούτυρο / λιωμένο / 100 γραμμάρια
Λάδι 50 ml
Γιαούρτι 1 κουπα / 200 ml /
Αυγό 1 τεμάχιο / μέγεθος M /
Μπεικιν παουντερ 1 συσκευασία / 10 g /
Αλεύρι 4,5 κουταλιές της σούπας / φλιτζάνι χωρητικότητας 150 ml /
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτή

Γέμιση:
Κίτρινο τυρί 180 -200 γραμμάρια

Για επάλειψη:
Ασπράδι αυγού 1 κομμάτι ή μαρμελάδα * 3-4 κουταλιές της σούπας. Αραιώνεται με 2 κουταλιές της σούπας νερό
Καβουρδισμένο Σουσάμι * περίπου 1 φλιτζάνι 200 ​​ml

Εκτέλεση

Αν και το ωμό σουσάμι είναι ωραίο , προτιμώ το ψητό. Ξεκίνησα πρώτα με το σουσάμι, μπορείτε να το προετοιμάσετε μια μέρα νωρίτερα. Τοποθετήστε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και όταν το τηγάνι θερμανθεί, ρίχνετε το σουσάμι.
Ανακατεύετε περιοδικά με ένα ξύλινο κουτάλι έως ότου οι σπόροι σουσαμιού γίνουν καφέ. Μόλις αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα, αφήστε το στο πλάι να κρυώσει. Λιώστε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα κατάλληλο μπολ, σπάστε το αυγό, προσθέστε το γιαούρτι, το λάδι, το μπεικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε ξανά. Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε λίγο-λίγο στο μείγμα.
Λάβετε υπόψη ότι η ποσότητα του αλευριού μπορεί να είναι διαφορετική για κάθε ένα, για πολλούς λόγους.

Έχω σημειώσει το ακριβές ποσό που χρησιμοποίησα! Θα πρέπει να είναι μια μαλακή αλλά αντικολλητική ζύμη.
Μετά την ανάμιξη, πάρτε κομμάτια ζύμης που έχουν λίγο πολύ το ίδιο μέγεθος.
Τα δικά μου ήταν λίγο μικρότερα από ένα μανταρίνι. Τρίψτε το κίτρινο τυρί εκ των προτέρων ή απλώς κόψτε το σε λωρίδες. Προετοιμάστε ένα κατάλληλο ταψί ή χρησιμοποιήστε, όπως εγώ, το δίσκο του φούρνου.
Καλύψτε το με χατί ψησίματος. Πάρτε μια μπάλα ζύμης, ισιώστε, βάλτε το τυρί. Πρώτα κλείστε και στα δύο άκρα / σαν σκάφος και μετά στη μέση . Βάλτε τα ασπράδια σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε για λίγο με ένα πιρούνι.
Βουτήξτε πρώτα το κουλουράκι σε ασπράδι αυγού και στη συνέχεια ρίξτε στο ψητό σουσάμι. Τακτοποιήστε στο ταψί,με την κλειστή πλευρά προς τα κάτω … και ούτω καθεξής μέχρι να τελειώσουν. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κάντε 2-3 τομές σε κάθε ένα κουλουρι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς. Το δικό μου ήταν έτοιμο σε 40 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται επίσης από το φούρνο.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

ΠΗΓΗ: https://otkuhnqtanabigi.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΑκαταμάχητο Μπισκοτογλυκό με Σοκολάτα
Επόμενο άρθροΡολάκια Σφολιάτας με μία πλούσια κρέμα…πιο εύκολα δεν γίνονται