Χαλβάς Φαρσάλων “Ο παζαριώτικος”

Υλικα

1 λιτρο νερο
500γρ ζαχαρη και ακομα 200 γρ για την καραμελα
250γρ νισιστέ
100γρ βουτυτο αγελαδινο λιωμένο και ακομα 100γρ για το τελος
150 αμυγδαλα ολοκληρα καβουρδισμενα.

Εκτελεση

Σε μια λεκανη εβαλα το νερο και τα 500γρ ζαχαρη και ανακατεψα λιγο με αυγοδάρτη μεχρι να λιωσει.Προσθετουμε τα 100γρ βουτυρο και συνεχιζοντας το ανακατεμα τελος προσθετουμε το νισιστε και ανακατευουμε μεχρι να διαλυθουν ολα καλα.
Σε μια κατσαρολα σε μετρια φωτια φτιαχνουμε την καραμελα(καλυτερα αν εχετε βαθυ αντικολλυτικο τηγανι ομως εγω δεν ειχα)ριχνουμε σταδιακα τη ζαχαρη σε 4-5 δοσεις .Μολις λιωνει η 1η δοση και γινεται καραμελα ριχνουμε την 2η δοση στο κεντρο και συνεχιζουμε ετσι με ολα τη ζαχαρη. Προσοχη οι θερμοκρασιες εδω ειναι πολυ υψηλες.

Οταν γινει η καραμελα ριχνουμε μεσα το μειγμα που εχουμε φτιαξει στη λεκανη.Μολις το ριξετε η καραμελα θα ενωθει και θα σφιξει μεσα στη κατσαρολα.Μη φοβηθειτε οτι εχετε κανει λαθος ετσι γινεται.Συνεχιστε να ανακατευετε σε μετρια φωτια ισως να χαμηλωσετε λιγο ακομα μεχρι να ενωθει ολη η καραμελα με το υπολοιπο μειγμα και να γινει ο χαλβας.Οταν γινει ριχνουμε πρωτα τα αμυγδαλα ανακατευοντας και το βουτυρο
Γυριζουμε το χαλβα σε ενα πυρεξ και πασπαλιζουμε λιγη ζαχαρη .Το βαζουμε στο φουρνο στο γκριλ στο φουλ μεχρι να πιασει τη γνωστη κρούστα.(πέτσα).Να μας καει δηλ λιγο εκτος κι αν εχετε φλόγιστρο οποτε καψτε τη ζαχαρη με αυτό.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Giota Tsaprazlh ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)

Προηγούμενο άρθροCheesecake χωρίς προσθήκη ζάχαρης και γλουτένης
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με καραμέλα και ξηρούς καρπούς-Snickers (Video)