Φασόλια Φούρνου στο πήλινο

Συστατικά:

1 κιλό Λευκά φασόλια 
2 πράσα κυρίως το λευκό μέρος
2 σκελίδες σκόρδου
3 κρεμμυδια μεσαία λευκά
2 καρότα
2 φύλλα δάφνης
1 κσ παπρικα
1 κγ πιπέρι
1 κγ Αλάτι
λάδι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια και τα στραγγίζουμε σε μία κατσαρόλα (κρατάμε 5-6 κουταλιές της σούπας απο το υγρό που βράσανε).


Κόβουμε τα πρασα στην μέση και μετα φετες μισοφέγγαρα.
Το ίδιο κάνουμε κανουμε και με τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα κομμένα.
Τα ρίχνουμε και τα δύο σε ένα τιγάνι με 2-3 κουταλιές λάδι να σοταριστούν και να
μαλακώσουν.
Τρίβουμε το καρότο και το προσθέτουμε στο τηγάνι , αλάτι και ανακατευουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι για 15-20 λεπτα. Ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να καραμελώσουν και ρίχνουμε πάπρικα, πιπέρι, αλάτι.

Ρίχνουμε τα λαχανικά μέσα στα φασόλια και ανακατεύουμε.


Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο. Δοκιμάζουμε για αλάτι ή πιπέρι και ρυθμίζουμε ανάλογα.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα πήλινο και φυτεύουμε μέσα και τα φύλλα δαφνης.


Προσθέτουμε απο πάνω 4-5 κσ απο το υγρό που κρατήσαμε και κανουμε τρυπες με το κουταλι να παέι  και ενδιάμεσα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για τα πρώτα 30 λεπτά με κάλυμμα
και μετα 45 λεπτά χωρίς κάλυμμα

 

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Σοκολάτας με Μπανάνα…
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με ζυμαρικά ολικής άλεσης και κόκκινη σάλτσα