Φιλέτο κοτόπουλου φρικασέ με μαρούλια

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου
4 μαρούλια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μέτρια κρεμμύδια
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ βούτυρο γάλακτος
1 ματσάκι άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
1 κύβο κότας

Για το αυγολέμονο

3 αυγά
Χυμό από 2 λεμόνια
2 κ.γ κορν φλάουερ

Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια.
Σ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει το μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά μέχρι να καραμελώσουν .

Τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τα υλικά ,τον κύβο χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για 20-25 λεπτά περίπου ή ως ότου μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα χοντροκομμένα μαρούλια το βούτυρο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και το βράζουμε για 10-20 λεπτά περίπου προσέχοντας να μη λιώσουν τα λαχανικά.Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.

Χτυπάμε τα αυγά με το κορν φλάουρ στο multi να αφρατέψουν, προσθέτουμε το χυμό λεμονιών και λίγο ζουμί από το φαγητό μας, χτυπάμε λίγο ακόμη με το multi και περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φρικασέ ανακινώντας την κατσαρόλα με το φαγητό ώστε να πάει παντού.Το φρικασέ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!

Καλή σας όρεξη!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΚις με κοτόπουλο και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό Χοιρινό Πρασοσέλινο θεσσαλίας