Φιλέτο λαβράκι με πατάτες και φιστίκι Αιγίνης

Συστατικά

3 φρέσκα λαβράκια
2-3 μεγάλες πατάτες
50 γρ φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
Τριμμένη φρυγανιά οσο παρει να τα καλυψει
αλάτι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
Ψήσιμο στους 200° x 20 _ 25 λεπτά.

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα και τοποθετούμε μέσα μια σχάρα για να κάψει καλά.

Φιλετάρουμε το λαβράκι (αλάτι και λάδι για κάθε βήμα), κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, σκεπάζουμε το λαβράκι με τις πατάτες αλατίζουμε και λαδώνουμε.
Καλύπτουμε με τριμμένη φρυγανιά και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας να κολλήσει, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι και λάδι, πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί με αλάτι, λάδι και ένα ποτήρι κρασί.
Τοποθετούμε το ταψί στο φουρνο πάνω σε σχάρα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧοιρινές Μπριζόλες σε σάλτσα με κρασί και μέλι
Επόμενο άρθροΨωμάκια εύκολα, αφράτα και γρήγορα