Φιλέτο Ψαριού με πατάτες στο φούρνο

Υλικά για 4 ή 5 άτομα

1 κιλό φιλέτα ψαριού
4 ή 5 πατάτες (μέτριες)
1 μεγάλο κρεμμύδι
Αλάτι
Τριμμένο πιπέρι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
500 ml ζωμό ψαριού
Ελαιόλαδο (4-5 κουταλιές της σούπας)

Επεξεργασία:

Με ένα πινέλο κουζίνας αλείφουμε λίγο το ταψί, κόβουμε το κρεμμύδι σε λωρίδες ζουλιέν και το τοποθετούμε ως βάση.
Βάζουμε τις πατάτες που θα έχουμε κόψει προηγουμένως σε ροδέλες περίπου μισού εκ. πάνω από το κρεμμύδι και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα του κρασιού, του ζωμού και του λαδιού, αλατοπιπερώνουμε και σε προθερμασμένο φούρνο τις βάζουμε στο μεσαίο ραφι πάνω-κάτω σε θερμοκρασία 220 βαθμών περίπου 30 λεπτά (μέχρι να γίνει).

Μετά από αυτό το διάστημα και προσέχοντας να μην καούμε, τα βγάζουμε από το φούρνο, τοποθετούμε τα φιλέτα πάνω από τις πατάτες, τα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λάδι από πάνω και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 ή 15 λεπτά (περισσότερο
ή λιγότερο) και τέλος.

Μπορεί να γίνει με όποιο ψάρι σας αρέσει.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΑυγά σε ντομάτες στο τηγάνι 🥚🍅🧄🧅🌿
Επόμενο άρθροΠίτα με ψημμένα φύλλα σε μικρή φόρμα