Δείτε Επίσης: Φλογέρες με Ξηρούς Καρπούς και Σοκολάτα | Κλασικές Φλογέρες με τυρί και ζαμπόν…πραγματικά οι πιο εύκολες

Φλογέρες με Μοτσαρέλα και Ντομάτα

Συστατικά:

4 αυγά,
60 ml γάλα
Για την επικάλυψη:
200γρ ψωμιού,
70 γρ. Ψητό σουσάμι
Για την Γέμιση:
200 γραμμάρια μοτσαρέλα,
2 ντομάτες,
4 πιπεριές (κέρατο)
Επιπλέον: 10 φύλλα κρουστας , λιωμένο βούτυρο , λάδι για τηγάνισμα,

Εκτέλεση

Για την Επικάλυψη

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και το σουσάμι και τα ανακατευουμε με το χέρι

Για την γέμιση
Κόβουμε την μοτσαρέλα σε φέτες , τις ντομάτες σε φέτες μισοφέγγαρα και ψιλοκόβουμε και τις πιπεριές.

Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε στην μέση κατά μήκος και βάζουμε τα μισά πάνω στα άλλα μισα(ένας σωρός)
Αλλοιφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο βάζουμε μέσα μία μοτσαρέλα,ντομάτα,πιπεριά και τυλίγουμε. Στο τέλος αλλοιφουμε με λίγο νεράκι να σφραγίσει η φλογέρα στο τέλος του φύλλου αλλά και τα πλαϊνά. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Πέρνα κάθε μία φλογέρα από το αυγό και το μείγμα φρυγανιάς για να καλυφθούν πλήρως
Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι με 1.5-2 εκ ηλιέλαιο να κάψει και αρχίζουμε και βάζουμε τις φλογέρες σε παρτίδες μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και από τις 2 πλευρές και τις βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Δείτε Επίσης: Φλογέρες με Ξηρούς Καρπούς και Σοκολάτα | Κλασικές Φλογέρες με τυρί και ζαμπόν…πραγματικά οι πιο εύκολες

 

Προηγούμενο άρθροΗ πιο ρευστή Τούρτα Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΤο ευκολότερ σουφλέ ζαμπόν και τυριών στον κόσμο