Φλογέρες πατάτας με φέτα

ΥΛΙΚΑ

4 Πατάτες
½ κουπα Λάδι (κάθε είδους)
½ κσ μυλόΞύδο
1 ½ κσ. Αλεύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ κουπας. Ελαιόλαδο
1 ½ κουταλιού της σούπας. Αποξηραμένη μέντα
1 κγ. Πάπρικα
1 κγ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού (προαιρετικά)
½ κγ. μαύρο πιπέρι
1 κγ Αλας
12 φύλλα ζύμης
450gr. ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
1 Κρόκος αυγού
Σπόροι Σουσαμιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού πλένετε τις πατάτες καλά, τοποθετήστε τες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό.
Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε και αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν
αρκετά για να τις πιάνουμε. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις πατάτες. Αφήνω στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το λάδι, το ξίδι και το αλεύρι. Αφήνω στην άκρη.
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέστε τις Πατάτες στο κρεμμύδι.
Ρίξτε και ανακατέψτε τα καρυκεύματα. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κουτάλι για να λιώσετε
πλήρως τις πατάτες ενώ τις μαγειρεύετε. Όταν είναι μαλακές και όλα είναι καλά
αναμιγμένα απενεργοποιήστε τη φωτιά. Αφήστε κατά μέρος για να κρυώσουν.

Απλώστε 2 φύλλα ζύμης το ένα πάνω στο άλλο στον πάγκο. Προσεκτικά βουρτσίστε
με το μείγμα λαδιού και ξύδι απο πάνω μέχρι να τα καλύψετε πλήρως.
Στρώστε 2 ακόμη φύλλα (έτσι θα έχετε μια στοίβα 4). Πάλι βουρτσίστε ελαφρά
με τη σάλτσα, φροντίζοντας να καλύψετε όλες τις άκρες.
Κόψτε στην μεση, ώστε να υπάρχουν 2 μέρη. Κόψτε κάθε μέρος σε μισή διαγώνια έτσι θα υπάρχουν 4 τρίγωνα.
Τοποθετήστε ένα μικρό κομμάτι μείγματος πατάτας στην άκρη του κάθε τριγώνου
Διπλώστε προσεκτικά τις άκρες κάθε τριγώνου, έτσι ώστε η γέμιση να μην χυθεί σ
τις πλευρές.

Τοποθετήστε όλα τα τυλιγμένα μπορεκάκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Βουρτσίστε απαλά τις κορυφές απο κάθε μπορέκι με ένα κρόκο αυγού.
Πασπαλίστε σουσάμι. Ψήστε σε 180oC για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Καρυκεύματα και η σάλτσα

Αναμείξτε τα καρυκεύματα και την πατάτα

Απλώστε την σάλτσα στο φύλλο

Κόψτε τα τρίγωνα

Προσφέστε το μείγμα πατάτας και τυλίξτε

Βουρτσίστε με το αυγό

Πασπαλίστε με το σουσάμι. Έτοιμο για φούρνο.

ΠΗΓΗ: jalesturkishdelights.com

Προηγούμενο άρθροΗ Κρέμα Βανίλια με καρύδα
Επόμενο άρθροΚέικ Λευκής Σοκολάτας