Φοντανάκια Καρύδας

Συστατικά:

– 4 μεγάλα αυγά
– 250 γραμμάρια τριμμένης καρύδας
– 200 γραμμάρια ζάχαρης άχνη

Εκτέλεση

1. Πρώτον, θα διαχωρίσουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Έπειτα, θα τοποθετήσουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και θα κρατήσουμε τους κρόκους.
2. Για να το κάνουμε αυτό, αρχίζουμε να χτυπάμε τα ασπράδια με ένα μίξερ και όταν τα έχουμε χτυπήσει λίγο προσθέτουμε τη άχνη ζάχαρη σιγά σιγά, χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε, έως ότου χτυπήσουμε το μίγμα καλά. Πρέπει να γίνει μαρέγκα.
Μην απελπίζεστε να χτυπάτε, να είστε υπομονετικοί και θα σας γίνει υπέροχο.
3. Στη συνέχεια, όταν η μαρέγκα είναι σφικτή, προσθέστε 3 κτυπημένους κρόκους αυγού (κρατήστε τον ένα για επάλειψη) και ανακατέψτε καλά με κινήσεις κυκλικές έως ότου ενσωματωθούν καλά με τα ασπράδια
4. Στη συνέχεια, προσθέστε την τριμμένη καρύδα και ανακατέψτε με μια μαρίζ με κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε τα ασπράδια να μην κόψουν.
Τώρα αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 20 έως 30 λεπτά, έτσι ώστε η καρύδα να μουλιάσει.
5. Στη συνέχεια, σε ένα ταψί, βάζουμε χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε μπαλίτσες ζύμης, λίγο πολύ το ίδιο μέγεθος. Μπορείτε να το κάνετε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, εάν δεν μπορείτε να το πετύχετε με ένα κουτάλι.


Σας συμβουλεύω να μην είναι πολύ χοντρές καθώς ψήνονται γρήγορα και θα μείνουν άψητες στο εσωτερικό. Ανακατεύουμε τον ένα κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλλοιφουμε όλα τα φοντανάκια από πάνω
6. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, με ζέσταμα πάνω-κάτω και ψήνουμε για 10 λεπτά, μετά από αυτό το χρόνο ψήνουμε 3 ακόμη λεπτά στο γκριλ, ώστε να γίνουν χρυσοκαφέ.
Θυμηθείτε ότι κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, γι ‘αυτό σας συμβουλεύω να τα ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
7. Τέλος, όταν δούμε ότι είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο δίσκο πριν τα μετακινήσουμε ώστε να μην σπάσουν.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚλαφουτί…το γλυκό με τα ολόκληρα κεράσια.
Επόμενο άρθροΠαραδεισένιο Γλυκό με κρέμα και κανταΐφι