Φονταν Αμυγδάλου με Πορτοκάλι

Υλικά

1/3 φλιτζάνι ασπράδια αυγών (χωρίσαμε δύο αυγά και πήραμε ακριβώς 1/3 φλιτζάνι ασπράδια αυγών, αλλά μπορεί να
χρειαστείτε περισσότερα από δύο αυγά για να μετρήσετε ακριβώς το 1/3 του φλιτζανιού)
1 ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα ή λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να υγρανθούν και όλα τα ξηρά υλικά να απορροφηθούν στο υγρό και να ενωθούν.
Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και για 24 ώρες. Έφτιαξα τη ζύμη μου το προηγούμενο βράδυ και την έψησα το επόμενο πρωί.
Όταν είστε έτοιμοι για ψήσιμο, προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς με δύο σχάρες στις δύο πάνω θέσεις. Καλύψτε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη.
Πλάθετε τη ζύμη στον πάγκο σας με τα χέρια σας σε ένα κορμο και κόψτε τη σε δύο ίσα κομμάτια.

Πλαθετε κάθε κομμάτι σε σωλήνα και κόψτε στη μέση και στη συνέχεια κάθε κομμάτι στη μέση. Στη συνέχεια κόψτε κάθε κομμάτι στα τρία. Αυτό θα σας δώσει 24 κομμάτια.
Τυλίξτε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα και στη συνέχεια ρίξτε τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια πάνω στα φύλλα μπισκότων, 12 ανά δίσκο.
Ψήστε και τα δύο μαζί για 15-17 λεπτά, περιστρέφοντας τα ταψιά.
Τα μπισκότα γίνονται όταν αρχίσουν να κρακάρουν και να ισιώνουν και να ροδίσουν ελαφρώς από κάτω. Τα κέντρα θα είναι πολύ μαλακά, γι’ αυτό μην το βγάλετε ακόμα από το ταψί.
Καθώς κρυώνουν στο ταψί, σκληραίνουν και έχουν ένα τραγανό έξω και ένα μαστιχωτό κέντρο.
Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές δοχείο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤα πιο αφράτα ψωμάκια που έχετε φτιάξει…ακουλουθήστε την συνταγή ακριβώς
Επόμενο άρθροΡολάκια Μοσχαρίσια σε κόκκινη σάλτσα 💞💞💞