Φονταν με καρύδι και σοκολάτα

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1-1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 gr καρύδια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
Επιπλέον ζάχαρη αχνη

Οδηγίες

Σε ένα μικρό μπολ, βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 5-7 λεπτά. Ρίξτε και τη βανίλια. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ανακατέψτε τα καρύδια (η ζύμη θα είναι σκληρή). Αφήνω στην άκρη.
Για τη γέμιση, σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε με ξηρούς καρπούς. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Ρίξτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε ένα ταψί με λαδόκολα. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Πλάθετε 1 κουταλάκι του γλυκού ζύμη γύρω από κάθε κομμάτι μείγματος σοκολάτας-καρυδιού, ώστε να καλυφθεί πλήρως.
Τοποθετήστε 5 εκ μεταξύ τους σε λαμαρίνες ψησίματος χωρίς λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 12-14 λεπτά. Τυλίξτε ζεστά μπισκότα σε ζάχαρη ζαχαροπλαστικής.
Αφήστε να κρυώσουν συρμάτινες σχάρες.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με σάλτσα
Επόμενο άρθροΤούρτα Μους Σοκολάτας