ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ για 6 μερίδες
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 1/2 φλιτζάνια νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 1/2 κιλά πράσινα φασόλια, κομμένα και κομμένα σε μήκη 5 έως 6 εκ
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 κουτί ψιλοκομμένο ντομάτες κονκασε, στραγγισμένες και κρατάμε το χυμό        
1 κγ αλάτι                                                                                          100 γρ φέτα κομμένη σε κυβάκια
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ξύδι από κόκκινο κρασί

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1. Βάλτε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλότερη θέση και ανάψτε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Θερμάνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα(κατάλληλη να μπαίνει στο φούρνο) σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζει να σιγοβράζει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει, 3 έως 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το καγιέν και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματίσετε, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε νερό, μαγειρική σόδα και τα πράσινα φασόλια και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 10 λεπτά. Ανακατέψτε την πάστα ντομάτας, τις ντομάτες κονκασε και το χυμό τους, το αλάτι και το πιπέρι.

2. Καλύψτε την κατσαρόλα, μεταφέρετε στο φούρνο και μαγειρέψτε έως ότου η σάλτσα είναι ελαφρώς πυκνωμένη και τα πράσινα φασόλια μπορούν να κοπούν εύκολα με το πιρούνι, 40 έως 50 λεπτά. Ανακατεύετε με μαϊντανό και σερβίρετε με ξύδι για γεύση. Ραντίστε με 2 κουταλιές λάδι και φέτα, σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα με φύλλο γιαούρτι και σιρόπι…!
Επόμενο άρθροΚαπνιστή μελιτζανοσαλάτα