Φρέσκες πατάτες με μανιτάρια, ηλιόσπορους και μπαχαρικά

Υλικά

1.5 κιλό φρέσκες πατάτες,
3 σκελίδες σκόρδο,
120 ml λάδι,
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι,
1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι,
αλάτι κατά βούληση,
6-7 κουταλιές της σούπας ωμούς ηλιόσπορους,
150 γραμμάρια μανιτάρια.

Εκτέλεση:

Οι πατάτες καθαρίζονται και πλένονται και στη συνέχεια στεγνώνονται με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το αλάτι, τις πατημένες σκελίδες σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά και το θυμάριρίχνουμε τις πατάτες στο μπολ, τα χοντροκομμένα και πλυμένα μανιτάρια και όλα ανακατεύονται καλά.
Οι πατάτες και τα μανιτάρια, έτσι ανακατεμένα, ρίχνονται σε κατάλληλο ταψί, πασπαλίζονται με ηλιόσπορους από πάνω.


Το πιάτο ψήνεται για περίπου 40 λεπτά σε ένα φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, ανακατεύοντας 1 -2 φορές.
οι πατάτες με αυτόν τον τρόπο λιώνουν στο στόμα και έχουν απίστευτη γεύση και άρωμα.
Δοκιμάστε και μοιραστείτε το.

Καλή Απόλαυση.

ΠΗΓΗ 

 

 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό μαριναρισμένο, με πατάτες στο φούρνο…είναι λουκούμι
Επόμενο άρθροΚέικ με κρέμα γάλακτος