Φρούτο κέικ με κουβερτούρα

Υλικά

3 πολύ ώριμες μπανάνες
2 αυγά
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ ηλιέλαιο
2 κ.σούπας μέλι θυμαρίσιο
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
50 γρ γάλα Φρέσκο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
330 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κγλ μπέικιν πάουντερ
1 κγλ κανέλα
1 γαρύΦαλο
1/2 κγλ μαγειρική σόδα
80 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε ένα μπολ με ένα πιρούνι τις μπανάνες και έπειτα προσθέτουμε τα αυγά , τα λάδια μας , την βανίλια , το αλάτι , το θυμαρίσιο μέλι μας, την κανέλα ι το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού, τα ανακατεύουμε παρά πολύ καλά και έπειτα ρίχνουμε την μαγειρική σόδα στο Φρέσκο χυμό, ανακατεύουμε για να γίνει η «χημεία» και το ρίχνουμε γρήγορα και αυτό στο μείγμα μας.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα κοσκινίζουμε.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά στο μπολ με τα άλευρα , στο τέλος ρίχνουμε το γάλα από πάνω και όλο μαζί ανακατεύουμε.
Έχουμε αλεύρο βουτυρώσει μια Φόρμα με την τρύπα στην μέση και ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το κέικ μας, τώρα προσθέτουμε την κουβερτούρα μας ψιλοκομμένη και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.

Ο Φούρνος να είναι έτοιμος στους 170 βαθμούς , πάνω κάτω αντιστάσεις θα ψήσετε στην τελευταία θέση του Φούρνου για 1 ώρα και 10 λεπτά. Μόλις το βγάλετε, θα τρυπήσετε ένα μαχαίρι και εάν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.
Αφήστε 15 λεπτά / αναποδογυρίζετε και περιμένετε 40 λεπτά πριν κόψετε κομμάτι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μία υπέροχη κρέμα
Επόμενο άρθροΨωμάκια με βούτυρο σκόρδου, μαϊντανό και κίτρινο τυρί (σκορδόψωμα).